7 природних чудес України - Івано-Франківщина

Форуми
Список тем
Нові повідомлення
Пошук
Користувачі 
Правила
Допомога
Увійти
  Переглядів: 2507Тема: «7 природних чудес України - Івано-Франківщина» в форуме: Гарячі новини
Івано-Франківщина направила в оргкомітет Всеукраїнської просвітницької акції “7 природних чудес України” детальні відомості про три унікальні об’єкти, що, на думку обласної влади, претендують на це звання: комплексна пам’ятка природи загальнодержавного значення “Скелі Довбуша”, що у селі Бубнище, Старунський грязевий вулкан у селі Старуня Богородчанського району та Дністровський каньйон, що на території трьох районів – Тисменицького, Тлумацького та Городенківського.

Довідка: Президент України Віктор Ющенко оголосив 2008 рік Роком туризму і курортів, який передбачає створення належних умов для розвитку сфери туризму і діяльності курортів, першочергового стимулювання в’їзного та внутрішнього туризму, розбудови сучасної туристичної інфраструктури.

Державна служба з питань туризму і курортів та Комітет ВР України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму ухвалили рішення про проведення Всеукраїнської акції „Сім природних чудес України“. Об’єктами для участі було вибрано гори, печери, вулканічні та лісові масиви, а також озера, ріки природні нерукотворні площі тощо. Акція, відповідно до концепції, проходитиме в кілька етапів. До кінця лютого . буде оголошено 100 претендентів на звання 7 природних чудес України. До 7 липня експертами буде визначено та представлено 21 об’єкт, що претендуватиме на перемогу, а 21 серпня, до Дня Незалежності, після проведення Інтернет-голосування та експертної оцінки, буде проголошено 7 природних чудес, що стали переможцями акції.

Геологічна пам’ятка природи “Скелі Довбуша” – фортеця періоду X століття – знаходяться за 11 км на південний схід від міста обласного значення Болехова, неподалік села Бубнище, на висоті 668 м над рівнем моря. Це скелясті виступи пісковиків заввишки до 80 м, що утворились більше 70 млн. років тому на дні теплого моря. Кам’яний лабіринт шириною 200 м тягнеться зі сходу на захід майже на 1 км, над ним – буковий та смерековий ліси.

У X-XII ст. ст. до н. е. тут існувало язичницьке святилище – палеообсерваторія. За переказами, у 17-18 ст. Тут таборували опришки; вони використовували печери під сховище відібраного в магнатів і лихварів добра. У скельних стінах - декілька печер. Вони призначалися для захисту підступів до укріплень. Залишки 80% забудови дозволять відтворити комплекс дерев’яних надскальних укріплень.

Старунський грязевий вулкан – геологічна пам’ятка природи-унікальний не тільки в Карпатському регіоні, але й у світі. Уперше вулкан проявив себе у 1977 році після землетрусу в горах Вранча в Румунії. Тоді на конусоподібному пагорбі діаметром до 50 м з’явились перші кратери, з яких вихлюпувалися грязі та газ. З тих пір вулкан “дихає” через десятки менш активних міні-кратерів. Наявні на території Старунського вулкана озокерит, гарячі грязі, воду високої мінералізації володіють цінними лікувальними властивостями.

На думку вчених, Старунський вулкан – це геологічний музей, природну лабораторія процесів сучасного мінералоутворення.

Загалом, Старунські землі багаті на природні копалини. Окрім озокериту, мінеральних вод, калійної солі тут давно видобувають нафту. З 20-років минулого століття на місці старої бурової “Надія” палає вогонь.

У селі Старуня знаходиться соляна криниця до 20 м, концентрація солі-до 70%.

Дністровський каньйон охоплює території Тисменицького, Тлумацького, Городенківського районів . Ріка Дністер бере початок в Бекскидах біля підніжжя гори Розлуч на висоті 750 м ( її загальна довжина 1362 км, площа водозабору – 72,1 тис. кв. км ) тече по каньоноподібній долині, утворюючи фантастичні звивини-мандри. Дністер має 386 приток.

У межах Івано-Франківської області довжина Дністра – 200 км. Назва Дністра означає “бистра вода”. В середині течії Дністра на поверхню виходять кристалічні породи-граніти, гнеси, сієніти.
Прес-служба голови обласної ради.
Філіжанка кави
Коломияни всіх країв, єднаймося!
Ну, за що будем воювати?! Image
І-і-і-йо-о-ой!!!
Фото в студію TV
О-о-о-Т....
Наприклад,в даному випадку,ми б створили опитування на сайті,якби хтось був такий добрий і відновив його, і побачили що люди думають,но...
"молчу,молчу,
а то по шее получу...
и подвиг свой не совершу..."
Пане Адміне,замітьте я і не думаю сваритися... Дуже щасливий
Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина, тихі зорі, ясні води — моя Україна.
В. Сосюра
«Головний вхід» на Скелі Довбуша.
Image
В. Сосюра
В. Сосюра
Грязевий вулкан в Старуні.
Image
В. Сосюра
Дністровський каньйон
Дністровський каньйонImage
В. Сосюра
На рахунок опитування: як не крути - то чиста правда.

Ніц не розуміюсь на тім болоті, що на третьому фото. На його місце я би таки виставив княждвірський тисовий заповідник...
Ну, а Довбушеві скелі - нема шо й казати! Вони і в Африці - скелі Довбуша! То є супер!!!

(До речі, а де можна глянути всіх інших претендентів на чудо?...)
І-і-і-йо-о-ой!!!
Сім чудес Прикарпаття
Диво перше — Яремче
Диво друге — Говерла
Диво третє — «Буковель»
Диво четверте — Коломия Патріот Патріот Патріот
Диво п’яте — Музей писанки
Диво шосте — Долина
Диво сьоме — скелі Довбуша
В. Сосюра
Довбуш, я трохи не згідний з ними... Дуже щасливий

Диво друге — Говерла
Диво четверте — Коломия
Диво п’яте — Музей писанки
Диво перше — Яремче
Диво третє — «Буковель»
Диво шосте — Долина
Диво сьоме — скелі Довбуша

так має бути...
Коломияни всіх країв, єднаймося!
Річ іде про 7 чудес України (до того ж - природніх, нерукотворних), а не Прикарпаття...
І-і-і-йо-о-ой!!!
exp,я також не згідний і дійсно вони там шось намутили, yanychar правий-природніх, нерукотворних повинно бути.
Сім чудес України — це, звісно, добре. Але катастрофічно мало! А от по сім чудес на кожну область, мабуть, якраз. Івано-Франківщина — того підтвердження.
Тоді тільки два залишається.
Диво друге — Говерла
Диво сьоме — скелі Довбуша.
В. Сосюра
У мене після попереднього голосування, де старалися витягнути Писанку, чомусь до цього всього настрій пропав Сумно
мда погоджуюсь трохи тупо вийшло Плачу
Image
ImageВітаю всіх з Новим 2009 рокомImage
Довбуш пише:
Тоді тільки два залишається.
Диво друге — Говерла

Я б сказав 1,5. Бо половина Говерли в Закарпатті.
Україна у нас одна

У понеділок розпочалася фінальна частина акції ”Сім природних чудес України”. Напередодні під час фестивалю ”ЕтноЛіто” у Волинській області оргкомітет оголосив 21 претендента. Фіналістів обрали зі 100 найгарніших місць — за результатами опитування науковців.

Голосування триватиме з 7 липня по 26 серпня на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua. У перший день голосування найбільше голосів набрав національний природний парк ”Подільські Товтри” на Хмельниччині.

— Тут надзвичайно красиво. Це оригінальні природні краєвиди. Тут є ще незаймана природа, — каже Олександра Кучинська, заступник директора Національного природного парку ”Подільські Товтри”.

До переліку також увійшли: заповідник Асканія-Нова на Херсонщині, геологічний заказник ”Базальтові стовпи” на Рівненщині, Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент у Криму, ландшафтний заказник ”Буковинські водоспади” в Чернівецькій області, найвища гора України — Говерла на Івано-Франківщині, регіонально-ландшафтний парк ”Гранітно-степове Побужжя” на Миколаївщині, Деснянська оболонь неподалік міста Новгород-Сіверський на Чернігівщині, Дністровський каньйон довжиною 250 км, що простягається через Вінницьку, Івано-Франківську, Тернопільську та Хмельницьку області, Дунайський біосферний заповідник на Одещині, заказник ”Кам’яні могили” на Донеччині, Канівські гори на Черкащині, Карадагський природний заповідник у Криму, Кочубеївські дуби на Полтавщині, Мармурова печера в Криму, Олешківські піски в Херсонській області, Оптимістична печера на Тернопільщині, національний природний парк ”Подільські Товтри” на Хмельниччині, озеро Світязь на Волині та озеро Синевир на Закарпатті, Урицькі скелі на Львівщині та Яблуня-колонія в Сумській області.

Філіжанка кави
Підбито підсумки голосування
http://www.7chudes.in.ua/
Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл., Чернівецька обл.) - 2 місце.

Читають тему
гостей: 1, користувачів: 0, з них прихованих: 0