Афганского студента расстреляют за скачанный файл

Форуми
Список тем
Нові повідомлення
Пошук
Користувачі 
Правила
Допомога
Увійти
  Переглядів: 330Тема: «Афганского студента расстреляют за скачанный файл» в форуме: Гарячі новини
23-летний студент-журналист Сайед Первез Камбакш (Sayed Pervez Kambaksh), обучающийся в университете города Балх и работающий в газете Jahan-e Naw, скачал этот материал в октябре прошлого года.

Своей находкой Камбакш поделился с другими студентами и преподавателями университета. Его арестовали после того, как кто-то донес на него. Обвинение базируется на том, что любопытный студент не только скачал злополучный файл, но и начал его распространять.

Камбакш был осужден на смертную казнь шариатским судом и ему было отказано в защите своих правовых интересов. Афганский сенат оставил обвинительный приговор в силе, несмотря на протест ООН, правозащитных организаций и западных дипломатов. Более того, других местных журналистов предупредили о том, что они будут арестованы, если будут протестовать в поддержку Камбакша.

Тем не менее, протест родился за пределами страны. Английская газета The Independent организовала кампанию в поддержку афганского журналиста, призывая читателей обращаться в Министерство иностранных дел Великобритании и требовать у него жестких переговоров с правительством Афганистана.

Согласно конституции этой страны, Сайед Камбакш мог бы обратиться в Верховный суд, но когда речь идет о приговоре религиозного (шариатского) суда, Верховный суд, как правило, не вмешивается и оставляет его в силе. Пересмотреть решение суда может теперь только президент Афганистана Хамид Карзай. Но даже если Камбакш будет освобожден, ему будет трудно жить дальше в своей стране и суметь избежать кары исламских фундаменталистов.

Источник: Webplanet
уверуйте в Паветраний шар.
КрішнА пише:
скачал этот материал в октябре прошлого года.

Що ж він такого скачав?
У танці я, ритмічний рух,
В безсмертнім — всі планети.
Image
Мдя... А шо то був за файл? Неліцензійний віндовс? Дуже щасливий
Image
ImageВітаю всіх з Новим 2009 рокомImage
Напевне ліцензійну Вісту))))) Дуже щасливий Філіжанка кави
Думаю шо писати тут...
хлопці, вважайте, шо качаєте... Я тобі дам!
Коломияни всіх країв, єднаймося!
exp пише:
хлопці, вважайте, шо качаєте...

Якщо б жив в Авгані.... Дуже щасливий Дуже щасливий Дуже щасливий
Думаю шо писати тут...
докумень де показувалось як деякі представники ісламського духовенства невірно трактують коран для приниження жіночої гідності))щось таке
уверуйте в Паветраний шар.
Плачу шкода хлопчика...

А що у нас "по закону" качати можна, а що ні??? Питання

Була би дуже вдячна, якщо би хтось компетентний поставив тут посилання на кодекс та статті закону, який то регламентує.

Дякую!!! Wink
Цінувати людей треба, поки вони поруч, бо потім пізно, і дуже вже болить...
Image
Ledi_ko_if_ua пише:
А що у нас "по закону" качати можна, а що ні???

У нас поки що немає закону по тому що можна качати, а що ні.
Тут проблеми можуть виникнути якщо ви візьмете авторський матеріал (фільм, музика) і викладете в інтернеті для загалу, тим самим порушуючи авторське право, от це вже ніби піратство.
Image
Так що ,як кажуть москалі , ґуляй рванина, качайте хто шо може , поки є лафа.

В Італії за нелегально скачаний фільм був штраф 80 євро , чому був , бо це дані 3-х річної давності , скільки тепер не знаю , у любому випадку меньше не стало.
In vino veritas
Wandering пише:
У нас поки що немає закону по тому що можна качати, а що ні

У нас Україна.... і цим все сказано Плачу
Image
Думаю, що в нас впровадження такого закону просто б нічого не дало. Чи багато з нас готові заплатити за всі програми, що в нас встановлені на ПК? Це ж від кількох сотень доларів (в кращому випадку) до кілька тисяч. Тут люди на простого компа не можуть назбирати, що вже говорити про програмне забезпечення.
Image
Wandering пише:
до кілька тисяч

а у декого до кіькох десятків тисяч може набратися. Філіжанка кави
Wandering, маєте рацію - 100% Arrow
Image
У-у-у-у !!! Пірати-и-и!!! Дуже щасливий
In vino veritas
А у вас, капітан на компі, що все ліцензійне?
Image
Леді_ко_іф_юа, ось зайдіть у домотехніку і гляньте на ціни на диски, зокрема ігри 500-600грн (чисте небо, гта4 і т.д.)

"у нас Україна і цим все сказано"
нє, ну вибачайте, якщо є бажання - користуйтесь ліцензійним віндовсом, офісом, каспером і всім іншим начинням - раз мучає совість, україна тут ні до чого. Живіть як в європі чи ще десь з ліцензією, особисто мене - піратка не тисне. А це просто уже в нас сформувався менталітет - всі проблеми звалювати на владу: чорний кіт дорогу перейшов - чому нема закону про вигул котів, і т.д. Живіть ніби той закон є - для чого та формальність
Image

Читають тему
гостей: 1, користувачів: 0, з них прихованих: 0