Життя на даху

Форуми
Список тем
Нові повідомлення
Пошук
Користувачі 
Правила
Допомога
Увійти
  Переглядів: 1800Тема: «Життя на даху» в форуме: Обговорення новин, статей
Оксана Турейчук з Коломиї живе на даху будинку
Другий тиждень 30-річна Оксана Турейчук із міста Коломия Івано-Франківської області не злазить із даху своєї хати. Боїться, що її знесе сусід.

— Я тут народилася, виросла, тут помер мій батько. Чому маю йти, бо комусь заманулося побудувати паркінг? — обурюється жінка. Вона приїхала з Росії, де навчається на дизайнера.

Будинок Городчуків стоїть неподалік центру міста. Помешкання на три сім’ї. Городчуки приватизували свою квартиру чотири роки тому. Торік їхні сусіди продали помешкання Василеві Пеца-Довбушу. За кілька місяців чоловік запропонував Оксані та її матері, 53-річній Ганні Городчук, продати житло. Обіцяв $60 тис.

— У нашій квартирі прописані мама, я і моя сестра з малолітнім сином, — каже Оксана. — Нам треба аналогічне житло. Зараз за 60 тисяч у Коломиї хати не купиш. Ми підшукали за 72. А сусіди: ”Беріть те, що даємо, бо нічого не отримаєте”. Будинок, мовляв, вони все одно знесуть.

За два роки за хатою Турейчук звели 9-поверхівку.

— Пеца-Довбуш — співвласник фірми-забудовника, — додає. — Будинок стоїть під 85-м номером, як і наша стара хата. От він і хоче якнайшвидше її здихатися, щоб ніхто не причепився.

На першому поверсі 9-поверхівки планують облаштувати супермаркет, вище — квартири. На місці двору й старої хати Пеца-Довбуш хоче побудувати автостоянку. Минулого тижня до будинку під’їхав бульдозер. Зрізали дерева, викорчували кущі.

— Я злякалася, що руйнуватимуть хату, вилізла на дах, — згадує Турейчук. — Із мене сміялися. Сказали, як тільки злізу — хату звалять.

Жінка з матір’ю сидять на даху по черзі. Іноді на зміну приходить сестра Ганни Городчук. Їсти приносять коломийці.

— Люди кажуть: Оксано, таке по всій Коломиї твориться, — бідкається жінка. — Будують під самим вікном, виживають із власних осель. Люди мовчать, бо бояться. А я не мовчатиму, бо це мій дім. Тепер мені навіть гроші не потрібні.

Згідно з офіційними документами 47-річний Василь Пеца-Довбуш реконструює стару хату.

— Це моя власність, — каже він. — Що робитиму з нею — то моя справа. А неадекватність окремих людей просто зашкалює.

Дозвіл на реконструкцію видав відділ архітектури міськради.

— Ця хата — одна з найгірших у Коломиї. Їй конче потрібна реконструкція, — пояснює заступник міського голови із земельних питань Роман Бортейчук, 38 років. — На знесення стін дозволу ніхто не давав. А якщо людина психічно неврівноважена і хоче решту життя провести на даху, то ми не вмішуватимемося.

17 травня дах будинку Городчуків розламали ломами чоловіки.

— Пеца-Довбуш нам так і сказав: я проводжу реконструкцію своєї частини, тому і зняв дах. Дочці пояснив: розберу дах, хата замокне й сама розпадеться, — розказує Ганна Городчук. — Питав: ”Ну що, берете гроші?”. Ми відмовилися. ”Жаль мені вас, дівчата”, — відповів, пообіцявши розтрощити свою частину будинку.
Філіжанка кави
Коломияни всіх країв, єднаймося!
Вот есть же пидары, и что с ним делать, как можно бороться?
Image...а те, кто нас учит жить - пи..расы.(с) Задорнов.
Yo)!(-Paranoik пише:
Вот есть же пидары, и что с ним делать, как можно бороться?

Треба до кінця все знати, щоб робити висновок... Філіжанка кави
jar4uk пише:
Треба до кінця все знати, щоб робити висновок...

А ты не разу не сталкивался стем что человека выживают? И с какой такой рекламной акции ей на даху жить?
Yo)!(-Paranoik пише:
А ты не разу не сталкивался стем что человека выживают?

Так було не раз, але в даному випадку видно не зторгувалися.
хата то стара
але розташована в центрі міста
що коштує немало
Все таки на цей раз погджуюся з Їжаком.
In vino veritas
Yo)!(-Paranoik пише:
И с какой такой рекламной акции ей на даху жить?

Секрет Щоб більше заробити. Питання
jar4uk пише:
Щоб більше заробити.

Не понял.
Yo)!(-Paranoik пише:
jar4uk пише:
Щоб більше заробити.
Не понял.

Там вгорі таке пише:
Питав: ”Ну що, берете гроші?”. Ми відмовилися.”
jar4uk пише:
Там вгорі таке пише: Цитата Питав: ”Ну що, берете гроші?”. Ми відмовилися.”

Люди хотят жить там где хотят, принуждение к сделке не законно.
Yo)!(-Paranoik пише:
Люди хотят жить там где хотят, принуждение к сделке не законно.

Ви би бачили як та хата виглядає, і попри одну з центральних вулиць. Завтра може її клацну на телефон, покажу. Філіжанка кави
jar4uk пише:
Ви би бачили як та хата виглядає, і попри одну з центральних вулиць.

так, хатка не дуже, але Yo)!(-Paranoik теж добре каже
Люди хотят жить там где хотят
... завтра подивимося фотки і поговоримо... Філіжанка кави
jar4uk пише:
Ви би бачили як та хата виглядає, і попри одну з центральних вулиць. Завтра може її клацну на телефон, покажу.

Да как бы не выглядела! На Украине есть понятие "частная собственность? Просто этому жуку показалось что он может применить силу вместо того, чтобы торговаться, ну и чего тут правильного? И с какой точки зрения это правильно? С позиций силы?
Yo)!(-Paranoik,
це все зрозуміло. Я говорив вище казав
Так було не раз, але в даному випадку видно не зторгувалися.
jar4uk пише:
Yo)!(-Paranoik,це все зрозуміло. Я говорив вище казав Цитата Так було не раз, але в даному випадку видно не зторгувалися.

Ну и отлично! Не сторговались, значит отвали моя черешня, всё разошлись краями, или предлагай больше. Я уверен на 100%, что нормальной цены он не предложил.=)
хто чув чи вирішився цей конфлікт... Філіжанка кави
епопея коломийського Карлсона...
In vino veritas
Судячи по тому що даху нема на всьому будинку і ніхто там тепер не сидить..., таки Оксана Турейчук та її сімя там вже не живе Відпочиваю
Шануймося! Ми того варті!
Image Image
Kaminskiy пише:
таки Оксана Турейчук та її сімя там вже не живе
цікаво, хто ж кого переміг (на торгах)... Філіжанка кави

Читають тему
гостей: 1, користувачів: 0, з них прихованих: 0